MH-luonnekuvaus

Järjestämme vuosittain MH-luonnekuvauksen. Yhdistyksen jäsenille on oma ilmoittautuminen muita ennen ja osallistumismaksu on edullisempi.

MH-luonnekuvauksessa koira käy läpi kymmenen eri testiosiota, jossa kuvataan koiran 31 eri käyttäytymisreaktiota. Luonnekuvauksen aikana kaksi kuvaajaa tarkastelevat koiran luonteenominaisuuksia kuten leikkisyyttä, pelkoa, saalisviettiä ja sosiaalisuutta. Jokainen ärsytystilanne aloitetaan samalla tavalla kaikille koirille. Koiran osoittaessa vähäistä kiinnostusta tai se ei kiinnostu ollenkaan, ei osiota tehdä erilaiseksi tai kiinnostavammaksi koiran aktivoimiseksi.

Koiran käsittely ja ärsytystilanteet ovat jokaiselle voimakkuudeltaan ja järjestelyiltään samanlaiset. Osiot päätetään siten, ettei siitä koidu koiralle uutta ärsytystilannetta. Ajalla on suuri merkitys koiran palautumiselle ja siksi eri toimenpiteet suoritetaan tietyin aikavälein. Osallistumisoikeus on Kennelliiton tai sen hyväksymään koirarekisteriin merkityillä puhdasrotuisilla koirilla, jotka ovat vähintään 18 kuukauden ikäisiä.

 

MH-luonnekuvaus tuloksia

MH-luonnekuvaus 9. - 10.10.2021 // Tulokset tulossa

Kuvaajina Anu Haapakoski ja Heidi Kaatiala.

Luonnetesti 22. - 23.8.2020 // Tulokset tulossa

Tuomareina Katri Leikola ja Sirpa Heilä.

MH-luonnekuvaus 1. - 2.8.2020 // Tulokset tulossa

Kuvaajina Heidi Kaatiala ja Susanne Mattas.

MH-luonnekuvaus 31.8. - 1.9.2019 // Tulokset tulossa

Kuvaajina Heidi Kaatiala ja Susanne Mattas.

MH-luonnekuvaus 11. - 12.8.2018 // Tulokset tulossa

Kuvaajina Pirjo Kelloperä ja Anu Haapakoski.